Românii care sunt în căutearea unui loc de muncă în străinătate au posibilitatea de câștiga un salariu uriaș prestând o muncă relativ ușoară – cea de curier într-unul dintre cele mai dezvoltate state din Europa.
Potrivit unui anunț postat pe o platformă de joburi, o companie românească anunță că are nevoie de șoferi cu permis de conducere de categoria B pentru a presta servicii de curierat în Marea Britanie.
Angajatorul spune că noii angajați vor beneficia de toate condițiile necesare astfel încât să își poată desfășura activitatea la un randament superior.
Anunțul postat sună așa:
„Insta Source Group România recrutează pentru angajare șoferi curierat categoria B în Marea Britanie
Oferta temporara – 8 saptamani £5200
Totul inclus! Locuri limitate!”
O organizație britanică de protecție a vieții sălbatice caută acum un nou angajat pe una dintre cele mai îndepărtate insule din lume. Persoana care va fi selecționată pentru job va câștiga 36.500 de euro, însă va trebui să fie conștientă că va lucra la mii de kilometri distanță de civilizație.
Pe Insula Gough nu există așezări locuite în mod continuu, doar un grup de cercetare menține în prezent un mic avanpost aici. Și exact acolo este disponibil acum un loc de muncă, relatează heute.at. Insula este parte a teritoriului britanic de peste mări Sfânta Elena, Ascension și Tristan da Cunha, se află în mijlocul Atlanticului de Sud. Între aceasta și Capul Bunei Speranțe din Africa de Sud se întind aproximativ 2.600 de kilometri de mare. Este aproape la fel de departe până la Jamestown, principalul oraș al teritoriului de peste mări. Până în America de Sud, mai trebuie să adăugați încă 900 de kilometri.
Bineînțeles, acolo nu există aeroport, motiv pentru care candidații trebuie să se priceapă și la mare. Călătoria cu vaporul durează o săptămână întreagă. Dar apoi veți avea parte de o natură sălbatică, neatinsă – și de aproximativ 8 milioane de păsări.
În fișa postului se precizează clar că se caută doar candidați rezistenți, care pot face față vremii de acolo.
Două dintre britanicele care lucrează acolo, Rebekah și Lucy. Ele au declarat pentru BBC la ce să se aștepte: “Ca britanice, credeam că suntem obișnuite cu ploaia. Dar acolo plouă foarte mult”. La acestea se adaugă și vânturile puternice. “Ne aflăm la o zonă de vânturi puternice de vest aproape tot timpul anului pe o mică stâncă în mijlocul Atlanticului de Sud. Așa că avem parte de vreme destul de extremă”.